KEY'de Ziraat’ten Bankkart’ı olan beklemeyecek

KURUMLAR tarafından TC kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılamayacak. KEY hak sahiplerinden, Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan ve bu hesabına ilişkin Bankkart’ı bulunanlar, Ziraat Bankası ATM’lerinden, TC kimlik numaralarına göre belirtilen günleri beklemeden ilk günden itibaren paralarını alabilecekler. Kurum ve kuruluşlardan, halen çalışan personelinin KEY tutarlarını topluca almak isteyenler, herhangi bir Ziraat Bankası şubesine başvurarak belirtilen ödeme günleri beklenmeden ilk gün topluca ödeme yapılacak. Hisse senedi talep edecek hak sahiplerinin ise Ziraat şubelerine bireysel olarak başvurmaları gerekiyor.

HACİZ GELEBİLİR

KEY ödemelerinde öncelikle bankaların haciz kararlarına bakılacak. Bankalara borcu olan ve bu borçla ilgili haciz kararı bulanan KEY hak sahiplerinin ödemeleri, haciz kesintisi yapıldıktan sonra ödenecek. Bankaların haciz kararında ise ödemeleri yapan Ziraat Bankası öncelikli olacak ve bu bankaya kredi kartı borcu bulunan hak sahibinin hesabından, borcu tahsil edecek. Geriye para kalırsa bu hak sahibine ödenecek. Haciz kararlarını Türkiye Ziraat Bankası uygulayacak. Banka, KEY hesapları üzerindeki haciz işlemleri konusunda da hak sahiplerine bilgi verecek. Bu arada Ziraat ayrıca, bin YTL tutarındaki hesap sahiplerine kredi kullandıracak. Sahipleri tarafından alınmayan KEY’ler de zaman aşımının dolmasıyla Hazine’ye iade edilecek.

İsteyene kredi

Ziraat Bankası ayrıca, bin YTL tutarındaki hesap sahiplerine kredi kullandıracak. Yine sahipleri tarafından alınmayan veya sahipleri çıkmayan KEY’ler de Ziraat Bankası’nda tutulacak. Zaman aşımının dolmasıyla birlikte sahipsiz KEY’ler Hazine’ye iade edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder