Peygamber Efendimizin Annesi Hz. Amine'nin Kabri

Suudilerin kutsal mirasa layık gördüğü işlem!
Mekke'ye 150, Medine'ye 300 klometre mesafedeki Ebva Köyü'nde kayalık bir vadideki tepede bulunan kabrin, 5 yıl önce, inşaat makineleriyle ortadan kaldırıldığı biliniyordu. Bir tepeyi düm düz eden iş makineleri, Hz. Ümmü Eymen tarafından defnedilen Hz. Âmine'nin kabrini de yok etmişti.
İşte o kabrin koordinatları: Ebva Vadisi, 23.1099 Kuzey enlemi, 39.0497 derece doğu boylamı arasında yer alıyor. Bölgeye girmeyi başaran hacı ve umreciler izleyecekleri koordinatlar sayesinde, Hz. Amine'nin kabrini daha kolay bulabilecek.
KABRİN ÖYKÜSÜ
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in annesi Hz. Amine, yakınlarını ziyaret için gittiği Ebva Köyü'nde, 30 yaşındayken vefat edince, Ebva Vadisi'ndeki tepeye defnedilmişti. Hz. Âmine'nin son sözü ise "Her diri ölür, her yeni eskir. Ben ölürsem gam yemem çünkü, sadım bâkidir. İnsanlığa böyle bir nûr-ı halef bırakıyorum" oldu. Kabir, Osmanlı döneminde özel olarak işaretlenmiş, etrafı çevrilmişti. Ancak Suud yönetimin çevre uygulamaları çerçevesinde kabir, sökülerek kaybedilmiş, ziyarete de yasaklanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder