Key Ödemeleri 2. Liste

Güncelleme: KEY ödemeleri ek liste açıklandı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, listelerde sadece Emekli Sandığı sicil numarası ile ilan edilen, TC vatandaşlık numarası listede bulunmayan 332 bin 63 hak sahibinin, bugünden itibaren doğrudan Ziraat Bankası’na başvurarak, KEY paralarını alabileceğini bildirdi. Yetgin, bu durumdaki kişilere toplam 146 milyon YTL ödeme yapılacağı kaydetti.
Listelerde sadece Emekli Sandığı sicil numarası ile ilan edilenlere ilişkin TC vatandaşlık numaralarını belirlemek üzere yapılan çalışmanın tamamlandığını ve bu kişilerin tekrar "www.keyodemeleri.com" adresli internet sitesinde ilan edildiğini açıklayan Yetgin:
"Bu durumdaki kişiler, önce KEY ödemeleri listelerine internetten girip, vatandaşlık numaraları ile durumlarına baksınlar. Eğer vatandaşlık numaralarının karşısında bir ödeme görünüyorsa Ziraat Bankası’na gidip paralarını bugünden itibaren alabilirler. Eğer hala vatandaşlık numaraları görünmüyorsa, KEY parası ödenemez."
Yetgin, listelerde vatandaşlık numarası ile yer alıp da ödemelere itirazları olanların bu kapsamda olmadığını, bu kişilerin normal itiraz süreçlerini sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.
KEY listelerinde yaklaşık 2 milyon kişi, sadece sosyal güvenlik numaraları ile ilan edilmişti.
Listelerde sadece Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sicil numarası ile ilan edilen 710 bin 289 SSK’lının sorunu geçen hafta "referans numarası" uygulaması ile çözülmüştü. Bu kişiler, SSK il ve ilçe müdürlüklerinden verilen referans numarası ile Ziraat Bankası’ndan paralarını alabiliyor.
Vatandaşlık numarası sorunu çözülen Emekli Sandığı’na tabi 332 bin kişi ise doğrudan Ziraat Bankası’na başvuracak.
KEY listelerinde sadece sosyal güvenlik numarası ile ilan edilen yaklaşık 1 milyon kişinin sorununun ise çözülmesine çalışılıyor. Bunların büyük bölümünün bankaların veya bazı kuruluşların sosyal güvenlik sandıklarına tabi vatandaşlar olduğu belirtiliyor.
Yetgin’in verdiği bilgiye göre, Ziraat Bankası tarafından bugüne kadar, 4 milyon 521 bin 405 kişiye, 2 milyar 176 milyon 369 bin 733 YTL KEY ödemesi yapıldı.
KEY listelerine itirazı olan vatandaşların ise 27 Ekim’e kadar itiraz başvurularını yapmaları gerekiyor.
KEY kapsamında hak sahibi 8,5 milyon kişiye toplam 2,8 milyar YTL ödenecek.
KEY paraları 5 yıl süreyle ödenebilecek. Bu sürede alınmayan paralar için faiz uygulanmıyor. Süre sonunda alınmayan paralar Hazine’ye devredilecek.

Key Ödemeleri ek listeli hali için aşağıdaki siteye girin:

www.keyodemeleri.com

(T.C. Kimlik Numarası veya Sosyal Güvenlik Numaralarından sadece birisi ile sorgu yapılabilir.)

Key Ödemelerinde ikinci liste çok yakında açıklanıyor. Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde mağdur kimse kalmayacak. Parasını eksik alan ya da hiç alamayanlar için başlatılan çalışma ile ek liste oluşturulacak. Mevcut ödemeler bittikten sonra KEY mağdurlarıyla ilgili sorun çözülecek

KEY ödemelerinin başlamasıyla birlikte, birçok hak sahibinin isminin listede yer almadığı ortaya çıktı.

3 AY İÇİNDE İTİRAZ EDİLMESİ GEREK

KEY hak sahipleri üç ay içinde itiraz edebilecekler. Bu itirazlar sonucunda yeni tutarlar da devlet tarafından ödenecek.

İkinci etap ödemelerin sağlıklı yapılması için yeniden KEY listesi hazırlanması kararlaştırdı.

2 MİLYON KİŞİYE ÇIKABİLİR

KEY ödemeleri için hazırlanacak olan ek listede, vatandaşlık numarası bulunamayan hak sahipleri, kamu kurumları tarafından bilgileri postayla gönderilen hak sahipleri ile listelerde yer almayanların isimleri yer alacak.

Listelerle ilgili çalışmalar başladı. 8.5 milyon hak sahibinin ödemesiyle ilgili çalışmaların sona ermesinin ardından, yeni listedeki hak sahiplerine ödeme yapılacak.

Ek listenin, vatandaşlık numarası tespit edilemeyen ve sicil numarası bulunan 1.3 milyon hak sahibi ile 2 milyon kişiden oluşması bekleniyor.

ÇİFT ÖDEME ENDİŞESİ

Yaklaşık 8.5 milyon hak sahibinin içinde, vatandaşlık numarası tespit edilemeyen 1.3 milyon kişi bulunuyor.

Ziraat Bankası bu kişilere ödeme yapmadı. KEY ödemelerine ilişkin yasaya göre, hak sahiplerine ‘vatandaşlık numarası’ ve ‘sicil numarası’ ile ödeme yapılabileceğine ilişkin hüküm bulunuyor.

Sözkonusu hüküm doğrultusunda, Ziraat’in vatandaşlık numarası bulunmayan vatandaşlara sicil numarası ile ödeme yapması gerekiyor. Ziraat’in ise, bu kişilere ödemeyi ‘mükerrer ödeme’ yapmamak için kabul etmediği bildirildi.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

25 SENE KAMUYA HİZMET EDEN EMEKLİ MAAŞINDA NEDENSİZ KESİNTİLERE MARUZ KALAN BABAMIN HAKSSIZ KESİNTİSİ ÖDENMEDİ YAZIK Kİ MEMLEKETE HİZMET ETMİŞ İNSANLARIN UMUTLARIYLA HALA OYNUYORLAR...

Adsız dedi ki...

1999 yılında kamu kuruluşunda emekli olan memurum. Ne yazık ki T.C kimlik numaramın olmayışı ama Sicil numaram olduğu halde KEY'imi alamıyorum. T.C kimlik numaralarıyla iki yıldan beri yapılıyor. Daha önce sicil numaralarımızla yapılıyordu. Key paralarının verilmemesi içinmi zorlaştırılıyor.

Adsız dedi ki...

2004 yılında emekli oldum devletin yirmi yıl çalışmış ve emekliliği hak kazanmış olan memuruna senin key ödemen varmı gibilerinden sorgulama yapması acınılacak durum çünki o dönemde kişilerin kesinti vermeme gibi bir lüksü yoktu zorunluluğu getiren devletti keserken sormayanlar geri verirken neden zorluk çıkarıyorlar

Adsız dedi ki...

Ben 2003 yılında memur emeklisi olarak emekli oldum ancak lojmanda oturmadım,ve kıredide çekmedim,ancak listelerde ismim yoktur,çalıştığım yerlere iyadeli olarak müracaat ettim.itiraz dediğimiz şey bumudur,yoksa başka itiraz edeceğimiz yer varmı

Adsız dedi ki...

Vereceğiniz para belli neden listelerle falan uğraştırıyorsunuz insanı.ben 15 yıl devlet memuluğu yaptım ama nedense bende listelerde yokum.Keşke milletin aklına sokmasaydınız bu parayı.Ne yani ben şimdi dilekçemi vereceğim durumumu düzeltin diye .Kişi olarak biz hata yapsak gırtlağımıza çökersiniz.siz hükümet olarak hatalarınızı düzeltin ve verin paralarımızı..

Adsız dedi ki...

kardaşim 1980 yıları ile 2007 yılları arasında görev yapan ve lojmanda oturmayan bir memur tam olarak ödeme alması gerekli iken hala ne kadar kesinti yapıldı diye insanları mağdur edeceginize emekli insanlardan görev yaptığı hizmet çetvelini istersin buna görede ödeme yaparsın devletten maaş almış insanlarıda mağdur etmezsiniz ama nerede o kafada insan

Adsız dedi ki...

key parası gelecek diye ordan burdan borç aldık rezil olduk onuda geçin açız ....yapılacak iş nedir

Adsız dedi ki...

herkes magdur devlet dogru dürüst key ödemedi acaba sonuç ne olacak 44 ay benim 6 ay işimin kesildi ödedigi para 40ytl yorum sizin saygılar.

Adsız dedi ki...

key ödemeleriyle ilgili çalıştığınız kurumlara baş vurun dediler hizmet cetveli ile baş vurduğumuz halde hiç bir sonuç çıkmadı galiba başbakanın oğluna gemicik lazım afiyet olsun

Adsız dedi ki...

key ödemeleri kesildiği tarihten geçerli olmak üzere ben kesinti kesilmiştir.3 veya 4 yıl olan hizmetimin karşılığı eski çalıştığım belediyeden aldım ama ne yazığkki sağlık teşkilatımda olan key parama almamışım

Adsız dedi ki...

bizlere sormadan zorunlu olarak kestikleri paraları öderken binbir zorluk çıkartıyorlar.devlet memurunun tüm kayıtları ellerinde.kolayca yapılacak işi yokuşa sürüyorlar.29 yıllık memura 49 ytl çıkıyor. olacak iş mi.YİNE MAHKUMUZ.BORDRO MAHKUMU.

Adsız dedi ki...

1976 yılında Kars ili susuz ilce sı Belediyesinde Gorev e Basladım.
20.10.1988 Tarihinde Baska Yere Nakl Oldum.
Susuz Da Kalan 22 Aylık Key Odemelerim'in Hesaplaması yapılamadıgından tarafıma adı gecen beledıye odeme yapamadı . 1.1.1977-20.10.1988
Tarihleri arasındaki 22 Aylık Key Odememim Hesaplanarak Bilgilendirilmemi Arz Ederim.


KEMAL CABBAROĞLU
EMEKLİ

Adsız dedi ki...

NE YAZMAMI İSTİYORSUNUZ.HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.UMURLARINDA DEĞİL DERSENİZ,ALLAHA HAVALE EDİYORUM

key ödemeleri dedi ki...

key ödemeleriyle ilgili çalıştığınız kurumlara baş vurun dediler hizmet cetveli ile baş vurduğumuz halde hiç bir sonuç çıkmadı galiba başbakanın oğluna gemicik lazım afiyet olsun

Yorum Gönder