Saç Ekimini Uzman Kişiler Yapsın Kellik Sorun Değil

Saç ekiminin uzman kişilerce yapılması gerektiği belirtiliyor yoksa kelliğin daha da artabileceği ve sorunun büyüyebileceği belirtiliyor.
- YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ UZMANLARI UYARIYOR: "YANLIŞ EKİMLER SONUCU ÇİM ADAM GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKABİLİR"

İSTANBUL - Saç ekiminin sağlıksız koşullarda yapılmasının insan sağlığını tehdit edebileceğini belirten Yeditepe Üniversitesi Hastanesi uzmanları, "Deneyimli ve eğitimi olmayan eller tarafından saç ekimi yapılması istenmeyen sonuçlara neden olur ve hastaya mutluluk değil sorun getirir" uyarısında bulundular.

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan saç ekimi konusunda uzmanlar çeşitli uyarılarda bulundu. Saç ekiminin sağlıksız koşullarda yapılmasının insan sağlığını tehdit edeceğini belirten Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Saç Sağlığı ve Tedavisi Ünitesi ekibinden Plastik Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ahmet Karacalar, Doç. Dr. Cihat Baran, Yrd. Doç. Dr. Ercan Karacaoğlu, Dermatoloji Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Asuman Cömert Erkılınç, Yrd. Doç. Dr. Özlem Akın, eğitimi olmayan kişilere yaptırılan

saç ekiminin kişileri başına ciddi sorunlar açabileceği ikazında bulunarak, "Deneyimli ve eğitimi olmayan eller tarafından saç ekimi yapılması istenmeyen sonuçlara neden olur ve hastaya mutluluk değil sorun getirir" şeklinde konuştular.

Yaş, hormonlar ve ailesel kalıtım gibi sebeplerden dolayı görülen saç dökülmesi, önemli bir imaj sorunu olarak algılandığını söyleyen uzmanlar, saç ekiminin ise bir uzmanlık işi olduğu belirttiler. Yasalar saç ekimi yetkisini sadece Plastik Estetik Cerrahi ve Dermatoloji uzmanlarına verdiğini belirten Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Saç Sağlığı ve Tedavisi Ünitesi ekibi uzmanları şunları söyledi :

"Saç ekimi işlemi, deneyim ve yıllar süren bir eğitimin sonunda yapılabilecek bir işlemdir. Sağlıksız koşullarda yapılması sağlığı tehdit eder. Deneyimi, eğitimi olmayan kişiler tarafından yapılması halinde istenmeyen sonuçlar oluşur. Bu şekilde deneyimsiz kişiler tarafından yapılan saç ekimleri hastaya mutluluk değil sorun getirir. Yanlış ekimler sonucu çim adam görüntüsü ortaya çıkabilir. Saç ekimi cerrahi bir işlemdir ve her cerrahi işlemin bir riski vardır. Uygun koşullarda cerrahi bir işlemi

yaparsanız doğaldır ki risk de en aza inecektir. Bu nedenle saç ekimi için en uygun ortam hastanelerde bulunan ameliyathanelerdir. Saç ekiminin 18-60 yaş arası en sık uygulanan aralıktır. Ekim işlemi bittikten sonra saçlar 3 ay sonra çıkmaya başlar".

Saç ekimi konusunda çeşitli tekniklerin yanı sıra yeni uygulanan FUE (Follicular Unit Extraction) adı verilen yöntem olduğunu belirten uzmanlar, bu yöntemle iyileşmenin de çok hızlı olduğunu belirtti.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Saç Sağlığı ve Tedavisi Ünitesi ekibi uzmanları erkeklerde görülen saç tipi ve saç dökülmelerini ise şöyle sınıflandırdılar:

Erkek tipi saç dökülmesi: Buna Androgenetik Alopesi de denir. Nedeni yaş, hormonlar ve ailesel kalıtım olarak bilinir. Bu saç dökülmesi tipinin sıklığı tam olarak bilinmemekle beyaz ırktaki insanlarda, yüzde 95'lere yaklaştığı bildirilmektedir.

Yaygın Saç Dökülmesi: Tüm saçlı bölgeye yayılan gros saç dökülmesidir. Başlangıç safhasında pek fark edilmez. Ancak ciddi boyutlarda saç kaybı olunca fark edilir. Yaygın saç dökülmesinin seyri değişiklik gösterir. Sebebine bağlı olarak sürekli veya ara ara artan şekilde karşılaşılmaktadır.

Yamalı Saç Dökülmesi: Buna Alopesi Areata denir. Belirti vermeden sınırları belirgin küçük dairesel yamalar şeklinde ortaya çıkar. Bazen tüm bedene yayılan ve tüm baş derisindeki saçın, hatta bütün bedendeki kılların kaybıyla seyreder. Yara dokusu oluşturmayan, geri dönüşümlü, yaş, cinsiyet ve ırk tercihi olmayan bir hastalık olarak tanımlanır.

Skar (Nedbe) dokusuna bağlı Alopesi: Buna skatrisyel alopesi de denir. Saç foliküllerinin kalıcı yıkımından ve yara dokusu oluşumu kaynaklanmaktadır. Şekli oluşmuş yara dokusunu şekline parallik göstererek farklı şekillerde olur.

Kesinlikle ehil ve uzman kişiler tarafından sertifikalı yerlerde yapılmalı saç ekimi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder